Siste nytt fra Aventi

Aventis grønne skifte

Skrevet av Mathias Alther Somby | 06.mar.2023 14:33:21

Aventi ønsker å redusere vårt karbonavtrykk, og vi skifter nå ut 3 av våre fossile VW Caddy med elektriske Toyota Proace City for å kunne drive virksomheten på en mer miljøvennlige måte i årene som kommer.  Dette vil bidra til å redusere selskapets karbonavtrykk betydelig, og vil ha en positiv effekt på miljøet.

 

Hvorfor er det viktig å redusere CO2-utslipp?

CO2-utslipp er en av de største bidragsyterne til klimaendringene. Når vi bruker fossilt brensel som olje, gass og kull til transport, oppvarming og produksjon, slipper vi ut store mengder CO2 i atmosfæren. Dette fører til en økning i global oppvarming, havnivåstigning, ekstremvær og mange andre negative konsekvenser for planeten vår.

Derfor er det avgjørende at vi reduserer utslippene av klimagasser som CO2, og en av måtene å gjøre dette på er å bytte ut fossile biler med elbiler.

 

Hvordan bidrar elbiler til å redusere CO2-utslipp?

Elbiler er en av de mest effektive måtene å redusere utslippene fra yrkestrafikk. Dette skyldes at elbiler ikke slipper ut noe CO2 mens de kjører, siden de bruker elektrisitet fra batterier i stedet for bensin eller diesel. Selv om elektrisiteten som brukes til å lade elbilene kan genereres av fossilt brensel, er den totale CO2-utslippsreduksjonen betydelig når man tar hensyn til bilens totale livssyklus.

 

Hva betyr Aventi sin overgang til elbiler?

Aventi sin overgang til elbiler er et positivt skritt mot å redusere CO2-utslippene. Ved å bytte ut bare tre fossile biler med elbiler vil selskapet spare miljøet for omtrent 10 tonn CO2 per år!

 

I årene som kommer vil vi gradvis skifte ut flere av våre tjenestebiler til biler med elektrisk drivlinje.